Activiteiten

 

Kamermuziek

Samen muziek maken is leuk. Behalve in het grote orkest doen we dat ook in kleine ensembles. Zoals een duo, een trio met verschillende instrumenten of een strijkkwartet. Hiermee treden we ook naar buiten. Enkele voorbeelden zijn de kamermuziekavond voor bewoners van verpleeghuis Heremalerhof, Huize Gaza en de concerten in verpleeghuis De Vijverhof in Harmelen.

Concert voor de bewoners van verpleeghuis De Vijverhof in Harmelen op 2 april 2014

Jaarlijks optreden tijdens de kerstviering van de Zonnebloem in Harmelen op 20 december 2013

Schoolconcerten

Een schoolconcert is een prima manier om kinderen vertrouwd te maken met klassieke muziek. Kinderen kunnen daar enorm veel plezier aan beleven. In 2009 voerden we voor de leerlingen van basisschool De Schakel in Woerden de Kindersymfonie van Leopold Mozart uit. Alle kinderen deden enthousiast mee, met zelfgemaakte instrumenten.
In mei 2011 voerden we met een klein ensemble 'Peter en de Wolf' uit op basisschool De Notenbalk in Harmelen.
In april 2012 hebben we met een klein ensemble twee workshops gegeven voor leerlingen van de Regenboogschool in Woerden en de slotpresentatie van de Kunstweek muzikaal opgeluisterd.

Wilt u iets organiseren waar muziek bij te pas komt of op uw school een schoolconcert laten uitvoeren? Neem dan contact op.

Een aantal strijkers uit het orkest heeft voor bewoners van Huize Gaza in Harmelen een huiskamerconcert verzorgd. Gespeeld werden stukjes van bekende componisten: Mozart, Telemann, Händel, J.S. Bach, Lully en Haydn. De 'levende muziek' werd door de bewoners zeer gewaardeerd, getuige het applaus dat na elk deeltje weerklonk.
Volgens leiding en bewoners van het tehuis is zoiets zeker voor herhaling vatbaar.

Huiskamerconcert voor de bewoners van Huize Gaza in Harmelen op 30 juni 2011