Dirigentencursus 2018

Echt in de praktijk aan de slag met een compleet symfonieorkest om de fijne kneepjes van het directievak te leren? Dat kan in april 2018 bij het Orkest van het Groene Hart in Woerden!

U leert in deze korte, maar intensieve cursus allerlei praktische vaardigheden die u ‘op de bok’ kunnen helpen. Bovendien krijgt u, dankzij de persoonlijke begeleiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat, een nauwkeurig beeld van uw eigen vaardigheden en ontdekt u welke uitdagingen er voor de toekomst liggen. De nadruk ligt op slagtechniek en het werken en repeteren met een symfonieorkest.

Wat gaat u doen?

Het Orkest van het Groene Hart, een symfonieorkest met ruim 30 bevlogen amateurmusici, staat een avond- en een dagdeel tot uw beschikking. Op de lessenaar staat het repertoire waaraan het orkest momenteel werkt, zodat u meteen een goede startpositie heeft om intensief aan de slag te gaan.

De cursus is specifiek bedoeld voor:

De koordirigent die wil leren werken met instrumentalisten, dan wel een volledig orkest en de gevorderde (amateur)musicus en beginnend dirigent die in de dagelijkse praktijk voor ensembles komt te staan.
De cursus bestaat uit:

  • één sessie waarop u met dirigent Jim Benjamin Roodnat de te dirigeren partituren doorneemt aan de piano (datum in overleg te bepalen, van 19:30 tot 22:00 uur),
  • één sessie tijdens de reguliere repetitieavond van het orkest waarop u zelf ‘op de bok’ met het symfonieorkest aan de slag gaat (woensdagavond 11 april 2018 tussen 19:30 en 22:00 uur),
  • één dagdeel tijdens een speciale repetitiedag (zaterdag 14 april 2018 tussen 10:00 en 17:00 uur) waarop u op de bok verder bouwt op de lesstof en u veel ruimte heeft om specifieke vaardigheden uit te diepen en knelpunten aan te pakken.

Het repertoire bestaat uit 2 stukken van Mendelssohn: de Ouverture Die Hebriden en de Symfonie no. 3 in A major “Schotse”.

Bezetting van het orkest: Hobo, fluit, klarinet, fagot, hoorn, trompet, 1e en 2e viool, altviool, cello, contrabas.

U kunt beide stukken reeds beluisteren tijdens onze concerten op 10 maart 2018 in de Kruiskerk te Woerden en op 17 maart 2018 in de kerk van de Hervormde gemeente in Nieuwkoop.

Kosten voor de dirigentencursus:

200 euro per deelnemer inclusief actieve deelname pianorepetitie en het zelf dirigeren van het orkest.

Aanmelden kan via het secretariaat van het orkest: info.orkestgroenehart@gmail.com of telefonisch op 06-27746875.
Nadere inlichtingen zijn in te winnen bij dirigent Jim Benjamin Roodnat j.b.roodnat@live.nl